Trots!!!

IMG_7127Hoe trots kun je als ouders zijn!! Wij zijn natuurlijk zoals elke ouder trots op onze kinderen, maar Piet heeft nu toch wel iets heel bijzonders behaald. Lopen naast onze schoenen van trots!! Piet heeft samen met zijn (beste) vriend Soli de Justin Frye award gewonnen. Deze award is in memorium van de 10 jarige jongen Justin opgericht. De award gaat elk jaar sindsdien naar een grade 4/5 (groep 6/7) leerling die een goede leerling is, niet alleen qua cijfers, maar ook zich inzet voor anderen, zich goed gedraagd, actief is, een soort voorbeeld functie voor anderen is. Dit jaar waren dat Piet en Soli en deze moeder hield het niet helemaal droog tijdens de uitreiking… ben ook zo’n emo-IMG_7114doos! En Piet kreeg nog een award voor de young artist en was genomineerd voor best-academic. Maar ze krijgen maar 1 grote award per keer… en deze is echt een eer!! Een aanral kinderen die er al opstonden zijn inderdaad ook voorbeeld functies, ben er trots op (ja ha alweer) dat Piet in dit rijtje erbij mag staan! En inderdaad z’n rapport was weer super, ook die van Saar! Sarah her exemplary behaviour, excellent social skills have made her a joy to teach!! Kijk en zo doen we het dus nog niet onaardig als ouders! Misschien kan ik ze dit stukje onder hun neus schuiven als ze tieners zijn…..

IMG_7144IMG_7140IMG_7139IMG_7129IMG_7128 IMG_7123IMG_7122 IMG_7117_MG_7134IMG_7112

highriver-473x315Velen van jullie zullen wel iets gelezen hebben van de toestanden hier in Canada, voornamelijk Alberta en zuid-oost BC. Drama gewoonweg. 1000den mensen met water/modder in hun huizen, totale huizen verdwenen, 100.000+ zonder stroom, biljoenen schade etc. Gewoon vreselijk, totale dorpen onder water, binnenstad van Calgary. Highway 1 op 3 plaatsen weg gespoeld, bijna een week dicht geweest. Highway 3 was even dicht en dan blijft alleen de highway 5 bij ons nog over om normaal WEA Alta Flooding 201306021naar Alberta te kunnen komen. Dat hebben we ook goed gemerkt, zo allemachtig druk op de weg en dan ligt hier ook nog eens de snelweg open omdat ze toch echt een rotonde er in gaan maken (sukkels, maar das mijn mening). Om de snelweg op te komen was een aardige uitdaging! Maar goed, dat is niets in vergelijking met wat er gebeurd 1371849514000-AP-Canada-Alberta-Flooding-1306211721_4_3_rx404_c534x401is. Het Sadle dome in Calgary helemaal onder water/modder. Maar ze willen over 2 weken de stampede door laten gaan, er wordt met man en macht gewerkt. Ook het goede komt in mensen naar boven. Ze vroegen om 600 vrijwilligers om mensen te helpen in getroffen gebieden met opruimen en 6000 verschenen. Als de burgemeester van Calgary nu voor prime-minister zou gaan…kon hij wel eens winnen! De man ging zelf niet slapen en heeft echt laten zien wat een leider behoort te doen (in mijn ogen dan). Maar de drama voor vele mensen duurt nog voort en is nog lang niet over.

IMG_7086 IMG_7099 IMG_7089 IMG_7074 IMG_7070

IMG_7069En zo waar zo waar…ben ik gewoon 38 geworden afgelopen week, ouwe doos..hi hi. Ik wilde graag een IMG_7067feestje geven en heb dat ook gedaan. Helaas geen groot feest zoals ik wilde, een hoop konden er niet. Maar ik dacht, maakt ’t uit doe het evengoed. Aantal van de meiden met wie ik omga zijn nogal extreme sporters en deden mee aan tough mudder in Whistler. Voor wie niet weet wat dat is, een soort marathon/stormbaan door modder, klimmen over ijsbergen, rennen tussen electrode etc, zij liever dan ik, maar best stoer. Andere hadden weer andere dingen, maar evengoed een leuke avond (en volle maan), met een gezellig koppel en behoorlijk verwend!! Heb m’n eigen golfset gekregen, 2 mooie plantenbakken voor buiten en nog veel meer, echt jarig dus!

En tja..wat nog meer, de kinderen zijn dus klaar met school en het wordt voor mij nu even moeilijker. Nu moet ik oppas zoeken voor hele dagen of meerdere uren. De IMG_7104laatste weken heb ik nogal overgewerkt, hoop dat dat nu even minder wordt… Olaf zijn dienst is in iedergeval de komende weken voor mijn werk wel wat gunstiger, hij is door de week thuis. Helaas even niet samen vrij. Oeps is niet waar, maandag is Canada day, dus een dag extra vrij voor mij. Ben ik wel even blij om. Ik vind het werken op de bank heel leuk, maar soms zo anders dan ik gewend was. Ten eerste is het al niet in m’n moeder taal en ten 2e is het ook nog eens bank taal, hele nieuwe taal voor mij. Medischen_birdie lag me wat beter…zelfs in het engels…. Ach ja, zo blijven we leren. Olaf is helemaal verslaafd aan golfen en is van de week wel 3x geweest. 1x met Piet (Saar en ik in de zon bij het meertje bij de golfbaan), 1x met mij voor mijn werk (optijd weg dus) en alleen (verslaafd dus!). Het heeft hier trouwens ook evengoed aardig geregend hoor, wij hadden alleen de mazzel dat af en toe de zon tussendoor kwam. Met mooie regenbogen als gevolg!!

En nu eens niet een berichtje op zondag, lekker om iedereen in de war te brengen!

Een gedachte over “Trots!!!

  1. Beste familie Oud, ik kwam jullie blog tegen toen ik op zoek was of er toevallig Nederlandse Ice road Truckers bestaan en warempel, via een interview met Transport Online kwam ik een interview met Olaf Oud tegen en daarna zag ik jullie blog. Graag zou ik met jullie in contact willen komen. Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Monique Morshuis en ik werk als redacteur bij het KRO tv programma “De Reunie”. In het programma zien middelbare schoolklassen van vroeger elkaar terug met presentator Rob Kamphues. Jullie kennen het programma vast niet omdat jullie al weer een tijdje in Canada zitten. Vroeger had je het programma ‘Klasgenoten” en “De Reunie” is een opvolger daarvan, maar dan zonder Bekende Nederlanders. We beginnen een aflevering, altijd met een persoon met een bijzonder verhaal. Dat kan een passie, een gebeurtenis of een bijzonder beroep zijn. Natuurlijk is er op TV al aandacht besteed aan de Ice Road Truckers, maar in het interview dat Olaf met Transport Online had las ik dat hij zei: ‘als ze een normaal beeld geven dan wil ik wel wat laten zien’. Vandaar dat ik contact met jullie zoek en mijn mailtje. Graag leg ik een en ander verder uit en ik zal ook proberen jullie te bellen. De maand jullie ben ik verder op vakantie, in augustus ben ik er weer, maar waarschijnlijk geldt dat voor jullie ook?
    Ik hoop van jullie te horen. Hartelijk groet, Monique Morshuis, monique.morshuis@kro.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s